Kto sme (2. časť)





Čas čítania: 2min


Blíži sa čas jari, keď opäť začnú ľudia jazdiť vo väčšom, preto by sme sa s Vami radi podelili o ďalších piatich členov našej cestnej skupiny

 

 



Kto sme (2. časť)

Peter Piroha ml.

Peťo je ten vpredu. Majster intervalov a chudnutia. Akonáhle s ním trošku spustíte diskusiu k tréningu, určite sa téme intervalov nevyhnete. Pritom tento drobný a ľahký mužík pracuje v rodinnom podniku, ktorý Vám pozháňa čokoľvek na vášho štvorkolesového miláčika. Jeho silnou vlastnosťou je vykrútiť hlavu mierne doprava, keď to už nie je príliš komfortné, ale to sa stane tak na špici pri rýchlosti 45-50 km/h, alebo do kopca, keď “trošku” pridá (to už ale nevieme potvrdiť, lebo zvyčajne ho už v tom čase nevidíme, no legenda hovorí tak…). Ináč štandardne sa mu na výjazdoch nechce nič… Len potom prekvapí, že na kopci čaká prvý, kým sa ostatní za ním pomaličky vyšplháme.

 

Marián Masný

Kto sme

Skromný jazdec s vysokým výkonom. Vysvetlenie prišlo až po dlhšom čase. Majo má za sebou pretekársku minulosť s výbornými výsledkami aj na celosvetovej úrovni (3. miesto v XC na MS juniorov), momentálne však podniká v preprave. Majová silná stránka je rozosmievať každého, kto pri ňom momentálne ide svojimi zážitkami z pretekov, a tak trošku takticky skupinu spomaľovať. Majte sa pri ňom na pozore, aby ste smiechom nespadli z bicykla! V každom prípade ten ťah stále má, aj keď Vám bude tvrdiť opak.

 

Michal Németh

Kto sme

Mišo je obrovský milovník kopcov, podobne ako Peťo. Proste typický vrchár ako výkonom, tak aj bicyklom. Pracuje podobne ako Rikardo v IT oblasti. Veľa toho nenahovorí, ale keď už niečo povie, tak to zvyčajne stojí za to. Vie vymyslieť hlúposť ako nikto iný - jeho everesting na ceste medzi Tepličkou a Zástraním, jazda z najsevernejšej obce Slovenska do najjužnejšej v rámci jednej jazdy, prípadne prechod hrebeňom Martiniek na cestnom bicykli, aby nemusel ísť vlakom nazad domov, sú v našich kruhoch priam legendárne. Okrem toho jeho silnou stránkou je skrývať svoje zimné nič nerobenie na jar tým, že si na výjazdy donesie starý Favorit, a potom sa už nemusí ani vyhovárať, že nestíha, však každý pochopí pri pohľade na jeho bicykel… No po jari sa už karta obráti a v kopcoch štandardne pozeráme na jeho chrbát, ak je teda ešte v dohľade.

 

Miloš Tepper

Kto sme

Najvýstižnejšie pomenovanie na Miloša je ťažný kôň. Miloš je náš kolega z automobilového priemyslu. Roviny to je jeho. Štýlovo veľmi podobný jazdec ako Janči - títo dvaja keď sa stretnú na rovine, alebo na miernom šlapavom klesaní, tak máte o zábavu postarané. Jeho najsilnejšou vlastnosťou je magické číslo 3 na prvej cifre priemernej rýchlosti. Pokiaľ by mal nižšiu hodnotu, tak by to znamenalo, že sa príliš flákal. Miloš je ináč výborný spoločník do partie - veľmi prispôsobivý a loajálny člen.

 

Fero Fusko

Kto sme

Fero je naším hlavným zástupcom z Rajeckej filiálky. Podniká v drevovýrobe. Občas má veľkú chuť sa ponaháňať už v úvodných krátkych kopcoch a rovinách, ešte kým je elán a energia. Čo už potom, keď nebude… Jeho najsilnejšou stránkou je kadencia. Nikto takú nemá ako on - prevod 53x11 aj pri 35 km/h. Aj by nás niekedy zaujímal údaj, akú ju má skutočne, no odkedy sa mu nedávno vybila batéria na snímači kadencie pred dvomi rokmi, tak bohužiaľ nemáme žiadny záznam o tom, aká nízka tá kadencia je, a preto nemôže byť zapísaná do Guinessovej knihy rekordov.

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť