Testovali sme bicykel MONDRAKER FOXY CARBON R 29" 2019





Testovaný bicykel obstál veľmi dobre a preto ho chceme ponúkať.



Testovali sme bicykel MONDRAKER FOXY CARBON R 29" 2019

Značka vznikla v roku 2001. Nachádza sa v španielskom meste Alicante. Výrobca je preslávený vlastnou geometriou pod názvom Forward Geometry. Kúsky z tejto značky môžete nájsť v 40 krajinách a takisto aj na našom eshope a predajni.

Testu sa podujal náš kolega Tomáš Žucha, ktorý sa k testu vyjadruje nasledovne.

,,Testoval som v okolí Žiliny začiatkom decembra. Jazdil som na dlhých tiahlych trailoch ako aj v ťažkých technických pasážach, kde bola potrebná obratnosť bicykla. Ani v jednom pohľade ma bike nesklamal. Musím povedať, že už dávno som si jazdu tak neužil a z biku sa mi ani nechcelo zliezť. Za následok to má hlavne Forward geometria ktorú vymyslela práve značka Mondraker. Ide o to že predný trojuholník je oveľa dlhší než na iných značkách a predstavec sa dal čo najkratší. Týmto sa dosiahla veľmi dobrá stabilnosť a vedenie smeru v akomkoľvek teréne a bike bol ako keby pricucnutý k zemi. 

Testoval som konkrétne model FOXY R carbon ktorý je obutý na 29” kolesách a osadení na zdvihoch vpredu 160mm a vzadu 150mm. Najviac ma prekvapili práve jazdne vlastnosti pri takom veľkom kolese. Osobne nie som moc nadšenec 29” ale tento model mi úplne zmenil názor. Hore kopcom si užívaš všetky výhody veľkého kolesa ako rýchlosť a stabilnosť, ktorá je ešte zlepšená vďaka natiahnutému rámu a systému odpruženia Zero Suspension System, ktorý zamedzuje zbytočnému pohupovaniu sa hore kopcom a tým pádom straty časti energie. No akonáhle ho zobereš do terénu a to myslím naozaj terénu poprípade aj do bikeparku, tak sa úplne stratí klasický autobusový efekt s 29” a ty máš pocit, že sedíš na inom bicykli. 

Ovladatelnosť a hravosť je zrazu na úrovni endura osadeného 27,5” kolesami a Mondraker sa sám pýta do zákrut a dokonca aj skokov. Takže bicykel je pre jazdca, ktorý chce dupať kilometre, no ocení pohodlie väčších zdvihov, ale nesklame ani ostrielaného enduristu, ktorý vyžaduje obratnosť. Práve týmto si ma značka Mondraker získala a ak si si v tom našiel niečo, čo sa ti pozdáva určite ťa radi uvidíme na našej predajni.

Prikladám niekoľko fotografií z testu.”

 


Zobraziť MONDRAKER FOXY CARBON 29" 2019
 

 

 

Bicykel Mondraker

 

Bicykel Mondraker

 

Bicykel Mondraker

 

Bicykel Mondraker

 

Bicykel Mondraker

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť