Otvorili sme showroom elektrobicyklov





Pri tejto príležitosti som sa rozprával s vedúcim predajne Martinom Kubicom.



Otvorili sme showroom elektrobicyklov

Maťo, prečo si sa rozhodol postaviť resp. otvoriť showroom elektrobicyklov?

V minulých rokoch sme mali na predajni vyhradený určitý priestor, kde boli prezentované čisto elektrobicykle, no priestor nebol dostačujúci. Dopyt po elektrických bicykloch stúpa, preto sme sa rozhodli vyhovieť zákazníkom a vytvoriť priestor, kde nájdu iba elektrobicykle. Do predajne “obyčajných bicyklov” sme nezasahovali a ani sme ju nezmenšovali na úkor elektrobicyklov. 100 m2 VIP priestoru ponúka zákazníkovi dostatočný pokoj pri zoznámení sa a výbere toho najlepšieho elektrobicyklu. Je tu vystavených približne 120 ebikov. Showroom sa nachádza v zadnej časti predajne.

Showroom na elektrobicykle je na Slovensku výnimočná vec. Kedy si nad tým prvýkrát začal rozmýšľať?

Už pred viacerými rokmi. Impulzov bolo viac. Najprv to boli zákazníci, ktorí nám vraveli, že boli v zahraničí na dovolenke a bicyklovali sa na elektrobicykloch. Mali s tým veľmi dobrú skúsenosť. Ďalším impulzom bol vznik nemeckej značky Haibike, ktorá už v tom čase mala vo svojom portfóliu elektrické bicykle. Chceli a stále chceme byť lídrami na trhu a bolo to prirodzené rozhodnutie.

Aké elektrobiky sú na výber?

Čo sa týka značiek, je to najpredávanejší Haibike, mladícky Mondraker, zaujímavý Bergamont, česká značka Apache a takisto aj slovenské elektrobiky od značiek Kellys a CTM s výborným pomerom kvalita - cena. Čo sa týka typov, ponúkame všetky typy - horské (hardtailové, celoodpružené), crossové, trekingové a mestské. Pre pánov, dámy a deti. Detské elektrické bicykle sa dajú vybrať od veľkosti kolesa 24 palcov čo je určené pre dieťa od 8 rokov.

 


Zobraziť elektrobicykle
 

 

 

Je možné si elektrický bicykel pred kúpou vyskúšať?

Naši predajcovia zákazníkovi poradia na základe jeho požiadaviek ten správny bike, veľkosť, typ, hrúbku kolies, atď. Potom je ideálne, ak si zákazník bike vyskúša či v okolí našej predajne alebo aj na pár dní podľa potreby.

Pri elektrobicykloch je dôležitá batéria. Aká je jej výdrž?

Rozpätie je 30 km až 110 km. To závisí hlavne od faktorov ako: terén (menej náročný terén znamená menšiu záťaž na batériu a vydrží dlhšie), váha jazdca (čím je cyklista ľahší, tým batéria vydrží dlhšie), štýl jazdy a režimov pomoci.

Čo sa stane ak batéria už nemá šťavu?

Elektrobicykel je možné používať aj keď je už batéria vybitá. Elektrobicykel bude funkčný. Ak sa zákazník chystá na naozaj dlhú cestu, tak si treba zobrať so sebou nabíjačku a nabiť batériu. Nabíjačku treba pichnúť do bežnej zásuvky na 220V. Na Slovensku existujú aj nabíjacie stanice kde stačí prísť a batériu si nabiť. Zoznam takých staníc sa rozširuje a treba ich vyhľadať na internete.

Ako sa starať o ebike?

Zákazník si od nás môže kúpiť elektrobicykel buď cez eshop alebo fyzicky na predajni. My predávame biky aj ebiky skompletované s predpredajným servisom. Bicykel je už nastavený na používanie. V prípade nákupu cez eshop stačí vyrovnať volant a naskrutkovať pedále. O elektrobicykel sa v podstate treba starať tak ako o “obyčajný bicykel”. Treba mať namazanú retiazku, namazanú vidlicu, tlmič, skontrolovať vôľu v rôznych častiach bicykla. Jeden z dôvodov prečo sa elektrické bicykle na trhu usadili je, že prevádzka nie je náročná. Batéria, motor a ovládacie prvky nepotrebuju zvláštnu starostlivosť. Elektrobicykel neodporúčam umývať pod vysokým tlakom tzv. wapkou. Najlepšie je použiť vlhkú handričku. Pred zimou (ročným obdobím) treba batériu nabiť a dať ju do miestnosti s izbovou teplotou.

Ako je to so servisom elektrobicyklov?

Servis vykonávame aj pre elektrobicykle. Servis bicyklov a elektrobicyklov je pre nás a našich zákazníkov veľmi dôležitý, preto sme sa rozhodli prijať ďalšieho servismana. V roku 2019 nás bude na servise päť. Elektrobicykle sú náročnejším produktom a preto sme sa vyzbrojili certifikátmi na značky Bosch, Yamaha, Shimano.

Možno som túto otázku mohol položiť na začiatku. Prečo by si človek vlastne mal kúpiť elektrobicykel?

My zákazníkov do elektrobikov vôbec netlačíme. Elektrobicykle sú skrátka nový typ produktu. Je to niečo medzi bicyklom a motorkou. Treba si to vyskúšať. Názor si spraví každý sám. Výhody sú jasné. Pomoc pri pedálovaní, viac prejdených kilometrov za rovnaký čas, menšia námaha, efektívnejšie využitý čas na bicyklovanie. Všimli sme si, že elektrobicykel si najskôr kupuje žena aby stíhala mužovi, no o mesiac neskôr si ho príde kúpiť muž aby stíhal žene :-)

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť