Ako vybrať cyklistické tretry?





V cyklo tretrách sa pedáluje lepšie ako v bežnej obuvi. Chcete zistiť prečo? Dozviete sa v článku.



Ako vybrať cyklistické tretry?

Prečo cyklistické tretry?

Tretry zvyšujú efektivitu vašej jazdy. Budete rýchlejší, prejdete dlhšiu vzdialenosť za menej vynaloženej energie. Využívate silu nôh nielen pri pedálovaní smerom dolu, ale aj hore.

Na to, aby ste si vybrali správny typ tretry, musíte vedieť o aký štýl jazdy pôjde.

 

Aké cyklistické tretry existujú?

  1. cestné tretry,
  2. tretry na horské bicykle
  3. cyklo-turistické tretry
  4. zimné tretry

 

1. Cestné tretry

Ako názov hovorí, sú určené na cestnú cyklistiku. Pevná a hladká podrážka zaručuje stabilitu chodidla a vysoko efektívny prenos sily do pedálov. Vyznačujú sa nízkou hmotnosťou. Dôležitou vlastnosťou je povrch, ktorý je priedušnejší ako pri MTB tretrách. Počíta sa totiž s tým, že na ceste nie je toľko kamienkov a nečistôt ako v prírode. Sú určené iba na krátke presuny pešo.

Cestné tretry


Zobraziť cestné tretry
 

 

2. Tretry na horský bicykel

Majú hrubú vzorovanú podrážku, odolný zvršok a spevnenú špičku pre prípad nárazu napr. do kameňov, konárov či koreňov stromov. Sú takisto spevnené v oblasti päty. Vzorovaná podrážka plní protišmykovú funkciu pre prípad, že z bicykla zosadnete. K tomu ešte ponúkajú možnosť inštalácie kolíkov (štupľov) proti pošmyknutiu v naozaj extrémnych podmienkach - strmý kopec, bahnitý či listami pokrytý terén. Sú odolné voči nečistotám.

Tretry na horský bicykel


Zobraziť MTB tretry
 

 

3. Cyklo-turistické tretry

Sú určené pre rekreačných cyklistov. Majú mäkkú a ohybnú podrážku. Topánka je širšia a pohodlnejšia, no jej funkcia prenosu sily z nôh do pedálov sa práve kvôli týmto vlastnostiam zmenšuje.

Cykloturistické tretry


Zobraziť cyklo-turistické tretry
 

 

4. Zimné tretry

Sú vyššie. Siahajú nad členok. Zvnútra sú zateplené a preto sú určené do chladného, veterného či daždivého počasia. Kvalitnejšie kúsky môžu mať membránu, vďaka ktorej je zabezpečená priedušnosť. Zimné cyklo topánky majú manžetu, ktorá sa ťahá až k členku kvôli tomu, aby sa k členku nedostala voda. Samozrejme ponúkajú rovnaké vlastnosti ako ostatné tretry ako je podpora chodidla, tuhá podrážka, pevné zapínanie, pevné spojenie s pedálom. Alternativou k zimným tretrám sú zimné návleky.

Zimné tretry


Zobraziť zimné tretry
 

 

Ako vybrať správnu veľkosť?

Na to, aby cyklistická obuv spĺňala svoju funkciu musia byť tak akurát. Nesmú byť veľké aby sa nevyzúvali (pri pedálovaní smerom hore) a takisto ani príliš tesné, aby ste sa v nich necítili nepríjemne. Odporúčame mať tretru aspoň o pol centimetra väčšiu. Najlepšie je si ich vyskúšať osobne na našej predajni. Môžete si spraviť objednávku a zvoliť osobný odber u nás a ak veľkosť netrafíte, môžete ich do 14 dní vrátiť. Na vyskúšanie tretier je dobré priniesť si tenkú ponožku.

 

Spôsoby zapínania

  • BOA systém
  • Suché zipsy
  • Suché zipsy s plastovou prackou
  • Klasické šnúrky
  • Kombinácie horeuvedených spôsobov (BOA systém s plastovým remienkom, suché zipsy s BOA systémom, ...)

Čo je BOA systém?

Cyklo topánky sa uťahujú pomocou kolieska, na ktoré sa pri otáčaní navíja lanko. BOA systém uťahuje topánku rovnomerne a dokáže topánku nastaviť na takmer dokonalé obutie. Topánka sa nikdy samovoľne nerozviaže a keď si systém uvoľníte, tak vám nebudú vadiť šnúrky či remienky.

 

Prepojenie tretier s nášľapnými pedálmi

Do otvorov na podrážke sa montuje tzv. kufor, čo je špeciálna zarážka, ktorá drží topánku pevne prichytenú k pedálu. Kufor sa nepredáva s tretrami. Kufor je vždy súčasťou balenia nášľapných pedálov.

Pri kúpe je veľmi dôležité ubezpečiť sa, aby vybraný model tretier pasoval k typu nášľapných pedálov, teda aby do otvorov na podrážke bolo možno úspešne primontovať kufor.

Systém nášľapných pedálov nie je iba jeden. Robí ich viacero firiem. Môže sa stať, že ak máte tretry a pedále od rôznych výrobcov, nebudú vzájomne sedieť, nebudú kompatibilné.

U väčšiny cyklo topánok problém s kompatibilitou v podstate odpadá – väčšina je pripravená na montáž štandardného 2-dierového systému SPD (Shimano Pedaling Dynamics), ktorý je momentálne najrozšírenejším nášľapným systémom.

Zložitejšie to môže byť u cestných tretier, ktoré sú pripravené na montáž 2-dierového systému SPD, ale u vyšších modelov môže byť 3-dierový systém (napr. SPD-SL od Shimano, alebo od firmy Look, Speedplay či Time).

Ak si ani po prečítaní týchto riadkov nie ste celkom istí kompatibilitou vybraných tretier s pedálmi, neváhajte nám napísať e-mail na kubicasport@kubicasport.eu alebo odošlite kontaktný formulár na tejto podstránke a poradíme vám.

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť