Pridajte sa k nám na cestné cyklovýjazdy





Cyklistika nás baví, preto sme sa rozhodli organizovať cestné výjazdy v 2 výkonnostných skupinách.



Pridajte sa k nám na cestné cyklovýjazdy

Skupina B

B skupina je určená prakticky pre každého. Tu ide hlavne o spoznanie nových ľudí, pričom jazda je zameraná práve na udržanie celej skupiny pokope. Trasy sa snažíme plánovať tak, aby ich zvládli aj priemerne kondične zdatní jazdci - bývajú kratšie s jednoduchším profilom. Jazdievajú s nami aj dievčatá. Rýchlosť sa prispôsobuje samotnej skupine a jej požiadavkám. Jazdíme v tzv. háku t.j. jazda za ďalším jazdcom. Druhému jazdcovi stačí výkon menší o štvrtinu oproti prvému a tretiemu v poradí, stačí dvojtretinový výkon prvého jazdca na to, aby sa udržal za prvými dvoma. A to už je veľký rozdiel. Sú to také kilometre “zadarmo”, kde človek ide rýchlo a pritom sa až tak veľmi nenadrie.

Ak máte chuť si to vyskúšať, smelo do toho, sme otvorení novým ľuďom, B skupina je na to najlepšia, ako začať.

Výjazd skupina B
Fotka z výjazdu skupiny B.

 

Skupina A

A skupina si už vyžaduje kondične lepšie pripraveného jazdca. Zvyčajne jazdy mávajú cez 100 km a neraz majú súťaživý charakter. Snažíme sa jazdiť konštantné tempo, ale občas nám to nedá a zrýchlime. Funguje to vyslovene na báze pocitu. Jedná sa o “živú” cyklistiku - nikdy neviete, kedy sa ako pôjde. Istota je ale tá, že stále to pomaly nebude a určite sa nájdu úseky, ktoré Vás budú nútiť so sebou zabojovať. Tu už je lepšie mať nejaké skúsenosti v jazde v skupine, preto je vhodná už pre jazdcov, ktorí si to už vyskúšali v B skupine a chceli by zažiť niečo dobrodružnejšie.

 

Výjazd skupiny A
Fotka z výjazdu skupiny A.

 

Ako hodnotia výjazdy samotný jazdci?

Katka:

“Tento rok sa mi podarilo na cestnom bicykli pojazdiť zopár kilometrov. Keď chalani prišli s myšlienkou B-čkového výjazdu, aj som sa potešila, hoci som nevedela, čo od toho čakať, keďže som po operácii kolena. Obavy z jazdy sa stratili hneď na začiatku, keď sa skupina čakala. Tempo bolo prijateľné a trasa bola vhodná aj pre mňa. Jazda v pelotóne bola pre mňa novinkou, ale rýchlo som sa naučila čo a ako. Sobotný výlet hodnotím veľmi pozitívne a už sa teším na ďalšiu jazdu, ktorej sa určite zúčastním.”

 

Martin Kubica:

“Myšlienka výjazdov je super. Cez týždeň sa zväčša jazdí individuálne a je fajn spestriť si to jazdou v skupine cez víkend. Vieme, že nie každý vydrží 100 km v rýchlom tempe, a že poznáme dosť cyklistov, čo by sa pridali, ak by tempo bolo také do pohody. Sobotný výjazd to potvrdil a myslím, že kto chcel si dupol hore Kubíkovou. Potom sme sa chvíľu počkali a zase sme pokračovali spolu. Spolu s partnerkou sme boli veľmi nadšení - výborná atmosféra, jazda v skupine je iná - je sa za koho schovať. A pritom rýchlosť je vyššia pri menšej námahe, príjemná zmena...”

 

Rišo Uhrina:

“Išiel som do toho s malou dušičkou, ako to celé dopadne. Po víkende musím zhodnotiť, že výsledok predčil všetky moje očakávania. Okrem toho, že som opäť spoznal niekoľko nových ľudí, sa nás nazbierali aj celkom početné skupiny ľudí. Je to super, keď sa stretnú ľudia s rovnakou vášňou pre cyklistiku.

Sobota bola pre mňa príjemným relaxom. Vďaka mladým chalanom som ani raz nemusel isť na špicu, čo som si nesmierne užíval a tiež aj kopec som si mohol pohodlne vyjsť. Myšlienka kratšej trasy je určite dobrá najmä pre ľudí s nie tak dobrou kondíciou a bez skúseností jazdy v balíku. Na moje prekvapenie to ale aj jazdci bez akýchkoľvek skúsenosti zvládli pri rýchlosti cez 40 km/h pri návrate z Kysúc do Žiliny na jednotku.

Nedeľa už bola náročnejšia s čím sa aj počítalo. Zostava ľudí, ktorých dobre poznám, vytvára výbornú zohratú partiu v ktorej nikdy nechýba dobrá atmosféra. V jednoduchosti môžem povedať len toľko, že sa s týmito ľuďmi jazdí super, aj keď sa pocitovo človeku nejde dobre.

Na záver ešte toľko, že sa toho netreba báť. Či už samotnej skupiny alebo rýchlosti. Je to úplne o inom, ako keď jazdíte samostatne. Získate úplne iný druh zážitku a najlepšie na tom je to, že so svojou radosťou sa môžete kľudne podeliť s jazdcami, čo idú s Vami.”

 

Buďme v kontakte

Hlavným organizátorom je Rišo Uhrina, ktorého si môžete obzrieť na jeho Facebooku.

Nadchádzajúce cyklovýjazdy nájdete na Facebooku KUBICASPORT v sekcií Podujatia a okrem toho máme aj Klub na Strave.

 

 


Zobraziť nadchádzajúce výjazdy
 

 

 

Ak máte akékoľvek otázky, napíšte nám ich dole do komentárov alebo na Facebooku.

 

 

Páčil sa vám tento článok? Tak sa prihláste na odber newslettra a zostaňte vo forme.


Chcem sa prihlásiť